Startsida Produkter Licenspolicy Support Kontakta oss

 

MATEMATIKTEMA Matematikspel

 

MATEMATIKTEMA Matematikspel innehåller 6 olika spel som alla tränar matematiska färdigheter. Alla spel kan spelas på flera olika sätt. Nedan visas de olika spelen.

 

 

Stigfinnaren

Spelets mål är att du så snabbt som möjligt ska finna en väg från START till MÅL. Öppna en stig från start till mål genom att lösa huvudräkningsuppgifter. Svarar du rätt öppnas stigen, svarar du fel låses brickan och du måste finna en annan väg. Kan spelas på 4 olika svårighetsnivåer.

 

 

Snabbtänkt

I Snabbtänkt tränas de fyra räknesätten. Spelets mål är att hinna besvara så många uppgifter som möjligt under en given tid. Räkna antalet prickar (eller på de högre nivåerna beräkna svaret) och mata in svaret med musen eller med det numeriska tangentbordet. Rätt svar ger en poäng, fel svar drar av en poäng. Kan spelas på 4 olika svårighetsnivåer.

 

 

Vägen till 0

Spelets mål är att du med så få flyttningar som möjligt ska hitta en väg från START till MÅL så att du går i mål med en summa som är noll. Kan spelas med tre olika storlekar på spelplanen.

 

 

Plump

Beväpnad med tre tal, de fyra räknesätten och prioriteringsreglerna ska du finna den bricka som ger högst poäng. Kan spelas ensam, mot en eller två kompisar eller mot datorn.

 

 

Stegen

Spelets mål är att klättra så högt på stegen som möjligt. Med tärningar, de fyra räknesätten och prioriteringsreglerna ska du räkna fram "nästa tal" så att du kan kliva upp ett pinnhål. Kan spelas på tre olika sätt.

 

 

Pilkastning

Spelets mål är att under 5 minuter hinna klara så många tavlor som möjligt. När tavlan visas ska du med dina 3 pilar kasta den poäng som anges till höger om tavlan. Svarar du rätt får du en poäng, svarar du fel blir det avdrag. Kan spelas med tävlingstavla eller 1-9 poängs tavla.

 

 

Ta Dig in på någon av de 20 bästa resultatlistorna.

Har Du Lärarprogrammet kan Du ställa in betänketider, skapa en gemensam bästa resultatlista, redigera bästa resultatlistorna och låsa inställningar.

Aktuell version: 2.07

Systemkrav: Pentium 1 GHz, 256 MB ram, 20 MB HD, Ljudkort,
Windows 2000/XP/Vista/Win7/Win8/Win10 (32 bit/64 bit)
Skollicensen kostar 1800 kr.
Uppdatering från tidigare version 1300 kr.
(moms och frakt tillkommer, vid epostleverans är frakten gratis)

För beställning gå in på sidan Kontakta oss

 

2016